خدمات بازرگانی

آشنایی با انواع بیمه باربری

معرفی انواع بیمه باربری توسط شرکت توسعه تجارت میثاق سعادت

حمل و نقل کالا از گذشته تا به حال دارای خطرات فراوانی بوده است؛ مثلا در گذشته حمل و نقل دریایی کالا توسط دزدان دریایی مورد تهدید قرار می گرفت اما امروزه مشکلاتی مانند برخورد دو کشتی با یکدیگر، همواره سلامت کالاها را تهدید می کند؛ اما دیگر جای نگرانی نیست، زیرا راهکارهایی برای مقابله با خطرات احتمالی وجود دارد. با بیمه باربری کردن کالاهای خود، با خیالی آسوده به تجارت و حمل و نقل کالاهای ارزشمند خود خواهید پرداخت و هر مشکلی که برای کالاهای شما به وجود بیاید، دیگر لزومی ندارد هزینه‌های زیادی صرف جبران خسارت‌های وارد شده کنید.

در این محتوا قصد داریم قصد داریم شما را با انواع بیمه‌های باربری آشنا کنیم؛ اگر قصد دارید در زمینه صادرات و واردات کالا فعالیت کنید، با ما تا انتهای این محتوا همراه باشید.

بیمه باربری چیست؟

این نوع بیمه که به بیمه حمل و نقل بین‌المللی کالا نیز معروف است، سابقه بسیار طولانی در زمینه حفاظت از حمل و نقل کالا و خدمات تجار دارد. همچنین یکی از مزیت‌های آن این است که در سراسر جهان، قوانین یکسانی دارد، به طوری که می‌توانید به راحتی با کشورهای دیگر ارتباط برقرار کنید و هماهنگی‌های لازم، خیلی راحت‌تر صورت می‌گیرد.

 

معرفی انواع بیمه ها

همانطور که می‌ دانید صادرات و واردات کالا، به روش‌های مختلفی انجام می شود، بنابراین نمی‌توانیم برای همه‌ی روش‌ها تنها از یک نوع بیمه استفاده کنیم.بیمه نامه‌ ها دارای چند نوع بیمه است که هر یک از آنها شرایط و خدمات خاص خودشان را دارند.

در ادامه این بخش شما را با انواع بیمه حمل و نقل بین‌المللی کالا آشنا می‌کنیم:

  • بیمه باربری داخلی: 
  • بیمه حمل و نقل دریایی
  • بیمه حمل و نقل هوایی
  • بیمه حمل و نقل زمینی

 

  • بیمه باربری بین‌المللی:
  • بیمه نامه ترانزیت
  • بیمه نامه صادراتی
  • بیمه نامه وارداتی

بیمه باربری به بیمه حمل و نقل بین المللی کالا نیز معروف است.

معرفی بیمه باربری داخلی

همانطور که از اسم آن مشخص است، این نوع بیمه مربوط به داخل کشور ایران است؛ هر نوع حمل و نقل کالایی که در داخل کشور ایران صورت گیرد را این بیمه تحت پوشش خود قرار می‌دهد. همچنین بهتر است بدانید، این نوع بیمه تابع تمامی قوانین کشور خودمان است.

بیمه حمل و نقل دریایی

قدمت این نوع بیمه ها به سال‌ها قبل برمی گردد، زمانی‌که خطراتی مانند دزدان دریایی و آتش سوزی کشی‌ها را تهدید می‌کردند، تا به الان که خطر تصادف، آتش سوزی و رها شدن کالا ها در آب صورت می‌ گیرد، دریایی همیشه کشتی‌ها از مبدا و زمان حرکت تا مقصد را تحت پوشش خود قرار داده است.

بیمه حمل و نقل زمینی

این نوع بیمه شامل حال افرادی می شود که قصد دارن کالای خود را به صورت زمینی جابه‌جا کنند. حوادثی مانند تصادف، چپ کردن ماشین، مفقود شدن کالا، نرسیدن کالا به مقصد و… را این نوع بیمه تحت پوشش قرار می دهد.

یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد درباره آن می پرسند این است که اگر کالای آن‌ها توسط جانورانی مثل موش یا برخی حشرات دچار نقص و اشکال شود، آیا بیمه این نوع مشکل را نیز پوشش می دهد؟ باید بگوییم خیر، این گونه مشکلات مانند: موش خوردگی، کرم زدگی و حتی تبخیر شدن کالا، تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند.

بیمه حمل و نقل هوایی

این نوع بیمه شامل کالاهایی می شود که از راه هوایی می خواهند به یکی دیگر از شهرهای ایران منتقل شوند. با وجود این نوع بیمه خطر انتقال کالاها از مسیر هوایی کاهش می‌یابد.

 

بیمه باربری شامل انفجار کشتی نیز می شود.

بیمه حمل و نقل بین‌المللی

یکی از حساس‌ترین و پیچیده‌ترین نوع بیمه، بیمه حمل و نقل بین‌المللی است. در این نوع بیمه، افرادی که قصد دارند با هم قرارداد ببندند، از یک کشور نیستند، همچنین درآمد حاصل از چند کشور مختلف عبور می کند.

این نوع بیمه به 3 دسته ترانزیت، صادراتی و وارداتی تقسیم می‌شوند.

در ادامه هر یک از این بیمه‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

 

بیمه وارداتی: 

این نوع بیمه شامل حمل و نقلی می شود که مبدا آن خارج از کشور و مقصد آن ایران باشد. به این نوع بیمه، بیمه وارداتی می گویند. این نوع بیمه نامه یک نوع سند برای گشایش اعتبار در بانک است؛ بنابراین بیمه بسیار مهم و ارزشمندی است. بسیاری از تجار که قصد واردات محصول و کالا به کشورمان را دارند، از این نوع بیمه استفاده می کنند.

بیمه صادراتی:

این نوع بیمه نقطه مقابل بیمه وارداتی است، این نوع بیمه کالاهایی را که مبدا آن ایران است.  مقصد آن یک کشور خارجی، را تحت پوشش خود قرار می دهد. اما شرایط آن همانند شرایط بیمه وارداتی است.

 

بیمه ترانزیت:

این نوع بیمه، یک بیمه صادراتی-وارداتی است؛ یعنی این بیمه نامه برای حمل و نقل کالا که به صورت رفت و برگشتی بین ایران و کشوری دیگر صورت گیرد، مورد استفاده قرار می گیرد. 

بیمه نامه ترانزیت دارای سه نوع قرارداد است:

قرارداد C: مواردی و اتفاقاتی مانند تصادف دو کشتی با یکدیگر، تصادف کشتی با یک جسم خارجی، غرق شدن، آتش سوزی، انفجار و ریختن کالاها در آب برای نجات کشتی،  تحت پوشش این قرارداد هستن.

قراردادB: مواردی همچون زلزله، صاعقه، آتشفشان و سقوط بار کشتی به درون دریا را شامل می شود.

قراردادA: عالی ترین و کامل‌ترین نوع قرارداد است که تمامی خطرات را تحت پوشش خود قرار می دهد.

 

بنابراین برای اینکه کالاهای مورد نظر شما به سلامت به مقصد برسند و خیالتان از بابت اینکه خطری آنها را تهدید نمی کند، کاملا آسوده باشد، لازم است از بیمه نامه باربری استفاده کنید؛ اگر اطلاعات و تجربه کافی در این زمینه ندارید، متخصصان شرکت توسعه تجارت میثاق سعادت می توانند شما را در این امر راهنمایی کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.