خدمات بازرگانی

10 قدم اصلی ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا از گمرک توسط شرکت بازرگانی توسعه تجارت میثاق سعادت

ترخیص کالا از گمرک، از مهم‌ترین مراحل تجارت در سطح بین‌المللی است که در هر کشور قوانین و مقررات خاص خودش را دارد. صادرات و واردات، از دیرباز برای تجار و فعالان حوزه حمل و نقل بین المللی کالا و خدمات، دارای منفعت و سود زیادی بوده است؛ اما در صورت عدم تسلط بر چگونگی فعالیت در این حوزه و عدم آشنایی با هر یک از مراحل آن، مرتکب ضرر و زیانهای زیادی خواهید شد. 

 

در این محتوا قصد داریم یکی از مهم‌ترین و بزرگترین فعالیت‌ها در زمینه صادرات و واردات کالا را به شما معرفی کنیم، میزان اهمیت آن را برای شما شرح دهیم و 10 مرحله مشخص و اصلی را که باید در آن زمینه طی کنید، به شما نشان می دهیم.

 

دلیل اهمیت آزاد کردن کالاها از گمرک در تجارت چیست؟

بسیاری از افراد که به تازگی تجارت کالا را شروع کرده‌اند، از اهمیت بزرگ آزاد کردن کالا در گمرک بی اطلاع هستند. اهمیت آن به شرح زیر است:

  • تعیین ارزش کالای گمرکی
  • قانونی شدن تجارت شما

تجارتی که بر پایه قوانین کشور صورت نگیرد، دارای ریسک و خطر بسیار زیادی است. احتمال اینکه کالاهای وارداتی به عنوان کالای قاچاق شناخته شوند. بسیار زیاد است و جریمه‌های سنگینی به دنبال دارد. ترخیص کالا از گمرک به این دلیل اینکه تجارت شما را رسمی و قانونی می کند، دارای اهمیت بسیار زیادی است؛ در این صورت بدون نگرانی از بروز مشکل، می توانید با خیالی آسوده به صادرات و واردات کالاهای خود بپردازید.

همچنین ترخیص کالا از گمرک باعث تعیین ارزش کالای صادراتی و وارداتی می‌شود.

 

10 مرحله اصلی ترخیص کالاها از گمرک

بهتر است بدانید فعالیت در این حوزه چندان کار راحتی نیست، نیاز به تخصص و دانش و تجربه‌ی فراوان دارد؛ بنابراین اگر شرکت تجاری شما نوپاست بهتر است از افراد و شرکت‌های با تجربه چند ساله که در این امر موفق بوده‌اند، مشاوره بگیرید.

در ادامه مراحل ترخیص کالا از گمرک را به شما معرفی می‌کنیم و سپس درباره هر یک از آن‌ها توضیح می‌دهیم:

پروفرما و پکینگ لیست را تهیه کنید.

مجوز ثبت کردن سفارشات بازرگانی را دریافت کنید.

کالاها را بیمه کنید.

درباره‌ی ارز و حواله بانکی پرونده تشکیل دهید.

با یک شرکت حمل و نقل بین‌المللی معتبر تماس بگیرید.

اسناد حمل کالا را از آن شرکت دریافت کنید.

اگر اسناد شما دارای نقص است، تکمیل کنید.

یک پیش نویس دور اظهاری تهیه کنید.

کالاها باید توسط متخصصان گمرک و بازرگان‌ها تایید شوند.

دور اظهاری واردات را تهیه کنید.

آزاد کردن کالا از گمرک باعث تعیین ارزش کالای صادراتی و وارداتی می‌شود.

پروفرما و پکینگ لیست

پکینگ لیست که در گمرک با نام سند عدل نامه معروف است، لیستی متشکل از اطلاعات محموله ای است که صادر یا وارد می شود. با مشاهده پکینگ لیست شما متوجه خواهید شد که چه کالاهایی در کانتینرها وجود دارند؛ اطلاعاتی همچون حجم کالا، وزن کالا، تعداد، نام کالا، وزن خالص و ناخالص و… ؛ همگی در این فهرست جمع‌ آوری شده اند.

پروفرما نیز همان پیش فاکتور و صورتحساب قیمت کالاها است.

 

مجوز ثبت سفارشات بازرگانی

هر شخصی که قصد تجارت و وارد کردن کالا به کشور را دارد، باید مجوز ثبت سفارش کالا از سازمان توسعه و تجارت دریافت کند. بهتر است بدانید اعتبار این مجوز 3 الی 6 ماه است و بعد از آن فاقد اعتبار است و لازم است آن را تمدید کنید.

به طور کلی، شما به عنوان یک تاجر و یک شرکت وارداتی، باید مشخصات کامل محصول مورد نظر خود را در سایت ” https://www.ntsw.ir ” به ثبت برسانید.

 

بیمه کالا

بیمه کردن کالاها، یکی از مهم‌ترین بخش‌های خدمات صادرات و واردات است؛ به دلیل وجود برخی خطرات و مشکلات احتمالی که ممکن است برای کالاها و محصولات در هنگام حمل و نقل آن‌ها به وجود آید، افراد باید کالاهای خود را بیمه کنند.

بهتر است بدانید که چند مدل بیمه باربری داریم که هر یک از آنها تعدادی از خطرات خاص را پوشش می‌دهند، شما می توانید با توجه به نوع حمل و نقل کالای خود، بیمه مربوطه را انتخاب کنید.

 

اسناد حمل کالا

این اسناد که در امور گمرکی به ” بارنامه ” نیز معروف هستند، از مهم‌ترین اوراق در خرید کالاهای خارجی به شمار می‌روند؛ در این اسناد تمامی جزئیات مربوط به حمل و نقل و تمامی مشخصات کالا، همچنین تاریخ ارسال کالا و مبدا و مقصد آن نیز درج شده است.

بیمه کردن کالاها، یکی از مهم‌ترین بخش‌های خدمات صادرات و واردات است.

اظهارنامه گمرک و تاییدیه توسط متخصصان گمرک

صاحب کالا قبل از انجام هرگونه فعالیتی، ابتدا باید کالای خود را به گمرک اظهار کند. اظهارنامه یکی از اسناد مهم برای آزاد کردن کالای مورد نظر از گمرک است؛ هنگامی که محموله به گمرک می‌رسد. ناظر گمرک، اظهارنامه را با محموله تطبیق می‌دهد و در صورت یکی بودن، کالا آزاد می‌شود؛ اما در صورت یکی نبودن با محموله، صاحب کالاها جریمه می‌شود.

 

دقت داشته باشید، تمامی مراحلی که گفته شد، مراحل اصلی هستن، یکسری مراحل فرعی نیز وجود دارند. که بسته به نوع حمل و نقل کالا (زمینی، هوایی و دریایی)، آن مراحل متفاوت هستند و برخی از شرایط و قوانین برای هر یک از آن‌ها متفاوت است.

کسب دانش و تجربه در زمینه ترخیص کالاهای تجاری از گمرک، برای تاجران بسیار مفید است اما به دلیل مشغله کاری، بسیاری از تاجران فرصت انجام و طی کردن این مراحل را ندارند.

شرکت‌هایی فعال در این زمینه وجود دارند که تخصص آنها انجام امور اداری و گمرکی صاحبان کالا است. شرکت بزرگ و معتبر میثاق صنعت نیز علاوه بر فروش قطعات الکتریکی، در زمینه امور گمرکی و اداری همچون تهیه و تنظیم اسناد و مدارک و… نیز به فعالیت می پردازد.

اگر به فکر تجارتی موفق و با سود بالا هستید و یا قصد ترخیص کالای خود از گمرک را دارید. مشاورین با تجربه شرکت توسعه تجارت میثاق سعادت می توانند شما را در این امر به خوبی یاری کنندوتا انتهای مراحل، همراه شما خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.