خدمات بازرگانی

حواله ارزی روشی مطمئن برای تجارت بین المللی

معرفی حواله ارزی و انواع ان توسط شرکت توسعه تجارت میثاق سعادت

حواله ارزی برای تجارت بین المللی

با گسترش دنیای اینترنت و افزایش فروشگاه‌های اینترنتی در سراسر جهان، افراد زیادی به خرید محصولات و کالاهای خارجی روی آوردند. به دلیل اینکه کشور ما در تولید برخی از کالاها و مواد اولیه ناتوان است یا به قدر کافی نمی تواند تولید کند. تاجران و بازرگانان این نوع قطعات و مواد اولیه را از کشورهای دیگر خریداری می کنند و به کشور خودمان وارد میکنند. اما به دلیل تحریم بودن کشورمان، مساله نقل و انتقالات ارزی در سطح بین الملل، امروزه دغدغه بسیاری از بازرگانان برای معاملات تجاری است.  اما خوب است بدانید، دشواری نقل و انتقالات ارز، تاحدی توسط حواله ارزی رفع شده است.

بهتر است بدانید به چهار روش تراول چک و اسکناس، حواله ارزی، چک ارزی وحواله سوئیفتی، مشتری ها می‌توانند ارز خود را انتقال دهند. در این محتوا به بررسی انواع حواله ارزی می پردازیم. اگر با حواله ارزی آشنایی کافی ندارید، به شما پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

معرفی حواله ارزی

قبل از هر چیز بهتر است بدانید کلمه حواله ارزی به چه معناست؛ کلمه “حواله” در لغت به معنای انتقال دادن و جابه‌جا شدن می باشد. بنابراین حواله ارزی به معنای جابجا شدن ارز یا انتقال دادن ارز می باشد. این نوع تراکنش به تازگی به بانکها در سراسر جهان اضافه شده است؛ هر شخصی از این راه میتواند به راحتی به مبادلات ارزی بپردازد.

 به بیان دیگر، این نوع روش مبادلات ارز، به این صورت است که بنا بر درخواست مشتری، یک موسسه مالی یا یک بانک از راه بانک کارگزار خود که در کشور خارجی قرار دارد، به صدور حواله می پردازد و درخواست پرداخت مبلغ حواله، توسط فرد مورد نظر را از بانک کارگزار خود در خارج کشور می کند. 

معرفی انواع حواله ارزی 

این نوع روش انتقال ارز، به دو دسته کلی و سرعت تقسیم می شوند؛ همچنین هر یک از آنها نیز به دو گروه صادره و وارده و مستقیم و غیر مستقیم دسته بندی می شوند. در ادامه به معرفی و توضیح هر یک از آنها می پردازیم.

 

حواله به معنای انتقال دادن است.

 

معرفی انواع حواله ارزی از نظر سرعت و زمان انتقال 

  • حواله ارزی مستقیم (Telegraphic Transfer):
    با حواله ارز مستقیم، میتوانید به ارسال مبلغ خود سرعت ببخشید؛ بانک در روش حواله ارزی مستقیم، موظف است حواله ها را به خارج از کشور با سرعت بیشتری ارسال کند؛ به طور کلی دو الی سه روز طول می کشد تا مبالغ ارسال شود. به این نوع حواله، سوئیفت نیز می گویند. توجه داشته باشید با سرعت بخشیدن به انتقال حواله ارزی خود، باید هزینه بیشتری را بپردازید. همچنین بهتر است بدانید داشتن کد سوئیفت الزامی است.

    در جدول زیر برای شما شرح داده ایم که اگر بانک مقصد در کشورهای دیگر باشد، به چه کدی نیاز خواهید داشت:
بانک مقصد در کشور کانادا

Transit 

بانک مقصد در کشور هند

IFSC 

بانک مقصد در کشور آمریکا

Routing Number 

 

  •  حواله ارزی غیر مستقیم (Demand Draft):
    این نوع حواله ارزی نیز بسیار شبیه به حواله ارزی مستقیم است، با این تفاوت که 4 الی 7 روز بیشتر طول می کشد تا مبلغ مورد نظر ارسال شود.

به طور کلی، حواله ارزی چند نوع است؟

  • حواله ارزی صادره:
    این نوع حواله که به ارسال جواله نیز معروف است، یعنی زمانی که شما از طریق یک موسسه مالی، صرافی یا بانک، برای شخص دیگری ارز ارسال می کنید، به این روش ، حواله ارزی صادره می گویند. در این روش، شما باید به بانک، صرافی یا یک موسسه مالی مراجعه کنید. سپس باید مشخصات گیرنده ارز، شماره حساب و واحد پولی که قصد دارید ارسال کنید را وارد کنید. بعد از آنکه ارز شما بر اساس نرخ روز ارز، به ارز مقصد تبدیل شد، مبلغی که مورد نظر شما است برای شخص یا شرکت ارسال می شود.
    توجه داشته باشید در این روش حتما باید به تکمیل فرم اظهارنامه گمرکی بپردازید تا از پولشویی جلوگیری شود.
  •  حواله ارزی وارده:
    بهتر است بدانید، هر حواله ی ارزی هم صادره است هم وارده؛ بستگی به این دارد که شما در چه جایگاهی هستید، آیا ارسال کننده ی حواله هستید یا گیرنده؟
    این نوع حواله به این صورت است که بعد از اینکه بانک یا موسسه مالی پیامک تایید ارسال حواله ارزی را دریافت کردند، باید سریع ارز را به حساب گیرنده ارسال کنند. سپس شخص گیرنده باید یکی از مدارک شناسایی خود، مثل پاسپورت و… ارائه دهد تا بتواند هزینه را دریافت کند.

 

برای پرداخت حواله ارزی، باید کارمزد به موسسات مالی، بانکی یا صرافی بپردازید

 

معرفی کارمزد حواله ارزی و نحوه ی محاسبه ی آن

از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه داشته باشید، کارمزد حواله است؛ شما زمانی که از شرکت یا کارگزار می خواهید، خدمات ارسال یا دریافت حواله را انجام دهند، هزینه ای را به عنوان کارمزد باید به آن شرکت یا کارگزار بپردازید.
به طور کلی شرکت ها و کارگزاری‌ها با انجام خدمات مربوط به ارز، درآمد خود را از این راه به دست می آورند.

خوب است بدانید کارمزدها به دو دسته تقسیم می شوند، هم فرستنده و هم گیرنده باید درصدی را بابت کارمزد بپردازند؛ بیشتر کارمزد از شخص ارسال کننده حواله دریافت می شود. شخص گیرنده نیازی نیست مبلغی را بابت کارمزد دریافت کند، زیرا از همان مبلغ ارسال شده توسط فرستنده، درصد کارمزد کسر می شود.

 

معرفی انواع سامانه‌های حواله ارزی

  • سامانه ی Skrill: اسکریل یک نوع کیف پول دیجیتالی است، از طریق این کیف پول، شما می توانید نقل و انتقالات وجه را به صورت آنلاین انجام دهید؛ این کیف پول دارای امنیت بالایی است و از بزرگترین مزیت‌های آن می توانیم به عدم دریافت کارمزد آن اشاره کنیم. نام قدیمی اسکریل، مانی بوکرز بوده است.
  • سامانه ی Neteller: این شبکه پرداخت آنلاین، شباهت زیادی به کیف پول دیجیتالی اسکریل دارد. در نتلر شما می توانید چند حساب را به طور همزمان مدیریت کنید؛ برای پرداختی‌های سایت‌های خارجی، افراد اطلاعات کارت‌های ارزی خود را در این حساب قرار می دهند. اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که دسترسی به سامانه نتلر در ایران امکان پذیر نیست.
  • سامانه Perfect Money: یکی دیگر از شبکه‌های پرداخت آنلاین پرفکت مانی است. دسترسی به این سامانه در ایران امکان پذیر است و افراد می توانند از امکانات این سامانه، مانند خرید اقلام از سایت‌های خارجی، پرداخت ارز و امور حواله ارزی بین الملل استفاده کنند. این سامانه برای انتقال وجه، کارمزد دریافت می کند. همچنین بهتر است توجه داشته باشید در صورتی که حساب شما در سامانه وریفای نشده باشد، کارمزد بیشتری را باید برای این امر بپردازید.

    تضمین کیفیت با میثاق سعادت

  • سامانه Web Money: وب مانی با 32 میلیون کاربر، یکی دیگر از سامانه‌های آنلاین تجارت بین المللی است؛ این سامانه برای هریک از کاربران خود یک پاسپورت وب مانی و کیف پول دیجیتال ایجاد می کند، بنابراین شما نیازی ندارید حساب بانکی در این سیستم برای خود افتتاح کنید. شما از طریق این کیف پول دیجیتالی خود می توانید به راحتی به مبادلات مالی بپردازید، زیرا وب مانی در کشور روسیه است، بنابراین در ایران قابل دسترسی است و شما با این سامانه، دیگر درگیر مشکلات تحریم نخواهید بود.
  • سامانه PayPal: این سامانه با دارا بودن 170 میلیون کاربر، یکی از سامانه‌های خوب تجارت الکترونیکی است. در پی پال افراد می توانند تا سقف هزار دلار از سایت‌های خارجی خرید کنند و هزینه را از طریق همین سامانه به صورت اینترنتی پرداخت کنند. این سامانه در بین افراد دارای محبوبیت زیادی است اما متاسفانه در ایران به دلیل شرایط تحریم، برای مردم ایران در دسترس نیست.
  • سامانه Western Union: یکی دیگر از سامانه‌های انتقالات ارز که به دلیل انتقال سریع حواله‌ها، در بین مردم محبوبیت زیادی دارد و در کشورهای زیادی شعبه دارد، سامانه ی وسترن یونیون است؛ برای کار با این سیستم، نیازی به حساب بانکی نیست و هر یک از کاربران در این سامانه یک کیف پول دارند. توجه داشته باشید، برای اینکه بتوانید ارز واریز شده را تحویل بگیرید، نیاز به کد 10 رقمی خواهید داشت.

بنابراین اگر به فکر تجارت بین المللی هستید. یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه داشته باشید، نقل و انتقالات ارزی است. همچنین به دلیل شرایط تحریم، اگر تا به حال تجربه مبادلات ارزی را نداشته اید. انجام پروسه این کار برای شما دشوار خواهد بود، بنابراین بهتر است از شرکت‌هایی که در این زمینه تجربه زیادی دارند کمک بگیرید.

یکی از شرکت‌های بازرگانی معتبر، که سابقه طولانی در زمینه تجارت، صادرات و واردات دارد، شرکت توسعه تجارت میثاق سعادت است که به خوبی می تواند شما را در این امر یاری کند. برای دریافت مشاوره و راهنمایی می توانید با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.